Möt P-O

Hej på er,
Här är jag då, P-O Flodström!
Killen som aspirerar på att erhålla erat förtroende till min kandidatur som ordförande för Gefle Studentkår.
Jag har nu närmare tolv år på nacken inom det ideella föreningslivet varav sex av dem spenderats här i Gävle, tre av dem inom Gefle Studentkår och så slutligen det gångna som jag hade den stora äran att få tillbringa som er klubbmästare. 
 

Kanske har inget annat kårval varit så viktigt som det här, då skiljelinjen mellan oss kårpartier denna gång handlar om en så fundamental fråga som vad kårens kärna är och bör vara. Emedan det kälkborgliga och modestelitistiska Relevant och Ballanserat frågar efter ett fortsatt förtroende att bedriva sin fullmaktspolitik ännu ett år, där man ser på kåren som ett professionellt företag och således även vill driva den som ett sådant. Så ser vi på kåren som en folkrörelse, en direktdemokratisk folkförsamling där vi trots de byråkratiska hinder som kan följa av en sådan ordning hela tiden återkopplar våra beslut med studentföreningarnas motsvarande utskott.  

Gefle Studentkår har en gång i tiden varit skådeplatsen för Gefles i särklass största folkrörelse, och får jag och Kartellen makten, kan jag här nu lova att jag inte tänker vila en dag, fören jag efter förmåga och i samklang med er ute i föreningarna återrustat den och dess fornstora glans. Där vi alla tillsammans i respekt för våra inbördes olikheter kan utstaka vägen för en studentkultur i Gävle lika färgsprakande och nyansrik som de lärosäten besitter som vi ibland sneglar smått avundsjukt på och frågar oss, hur? 

Vi kan om vi vill, bli tagna på alvar utan att försöka låtsas vara någonting vi inte är.
Vi kan om vi vill, ta makten i våra egna händer över kanske den viktigaste tiden av våra liv.
Vi kan, om vi vill nå våra gemensamma mål i en ständigt pågående och i sig utvecklande process kring kärnorna i kampen om studentinflytandet!

Vi måste om vi ska överleva när det nuvarande kårobligatoriets konstruktion hotas upphöra, bli en öppnare och mer inbjudande organisation där alla känner sig välkomna och finner sitt utrymme till att få utvecklas och göra sin grej.

Det gäller även då självklart våra utskott och associerade studentföreningar, samtidigt som vi måste respektera deras respektive traditioner, även då jag i vissa fall precis som Tobias Norlén kan tycka att mig finna allt för dogmatiska förhållningssätt kring hur vissa av deras utskott valt att förvalta dessa. Men min fulla övertygelse är att om vi alla tillsammans med ett öppet och frimodigt sinne sätter oss ner och spanar på det, gemensamt kan finna en väl avvägd och ömsesidig ballans mellan civilistisk öppenhet och studentikos dekadens, som i sin enhällighet skapar en oslagbar och oövervinnelig kombination för framtidens studentkultur.

En studentkultur som jag hoppas att både du, jag och alla vi tillsammans kan komma att glädjas och vara stolta över att ha varit med och byggt i månget år framöver!

It’s Time for Change, ge oss ditt stöd 25-27 mars i det viktigaste kårvalet hittills! 

Ta hand om er och varandra,
Eder vän och Kartellordförande
//P-O Flodström..<3
n622115003_1157372_6166.jpg

Annonser

2 Responses to Möt P-O

 1. Mr.Romance skriver:

  the Wind iz Vänding!
  Kolla in min nya blogg om kårvalet!

 2. P-O Flodström skriver:

  Yo man!
  Grym blogg!
  Tack för alla de stödjande orden:)
  Jag hoppas att du ställer upp till styrelsen om segern går till oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: